Hoe kom je aan een baan in Boston?

boston

Een beginneling leert alles wat hij moet weten van een meester. Een nieuw kapsel neemt uiteindelijk minder tijd in beslag. Het is een nieuwe ervaring voor jullie beiden. Je moet leren permanenten, haarvallen, globale permanenten, heen-en-weer haarvallen, en waarom föhnen een must is voor blow-outs. De student moet ook leren waarom een goede kapper, een mani-pedi van goede kwaliteit of een pedi-pedi van goede kwaliteit zijn geld waard is. Deze dingen leer je niet in één dag. Het vergt tijd en voortdurende bijscholing om dit volledig te begrijpen.

de kappersopleiding maakt deel uit van een openbaar onderwijssysteem. Je vaardigheden en ervaring met chemotherapie zijn vrijgesteld voor deze eis. Je gaat zes of acht weken in de leer bij een kapper, zodat je de vaardigheden in huis kunt leren. Zo krijg je de praktijkervaring in dit specifieke vak. Na deze acht weken ga je met je opleiding naar een kapsalon en kijk je of je hebt wat nodig is om Kapper Schiedam te worden. Als dat zo is, ben je op weg naar een succesvolle en financieel productieve carrière als kapper.

Toen ik plaatsen in mijn plattelandsgebied bezocht, zag ik de behoefte aan gemeenschapsopleiding. Gepensioneerde gemeenschappen hebben bijscholingsprogramma’s voor de hooiproduktenindustrie. Voortgezette opleiding is een grote industrie, en dit is een grote kans voor degenen die de juiste vaardigheden en interesse hebben. Dit is een manier om de opleiding en de know-how te krijgen die nodig zijn om een productieve en succesvolle kapper te zijn.

Ik sprak met een aantal mensen die door het proces van een kapper te worden. Veel van deze mensen waren niet geïnteresseerd in het leren knippen van mensen hun haar, permanenten, stylistentips, of hoe je veel andere haarverzorgingsbehandelingen maakt. Ze wilden de basis leren, en dan zouden ze verder gaan met de rest. Deze mensen waren in feite “precies hetzelfde” als degenen die ik geen interesse in schoonheidsvakken zag. Ze wilden allebei leren hoe ze het haar van mensen moesten knippen, en ze hadden uitgebreide kennis aan de ene kant van hun leven en vrijwel geen aan de andere kant.

Ik vond het een genoegen om naar hun verhalen te luisteren en te horen over de prestaties van deze mensen, die de arbeidsmarkt betreden in een cruciale periode waarin zoveel andere mensen de arbeidsmarkt betreden en proberen hun “voet tussen de deur” te krijgen, zodat zij kunnen worden getest voor de banen die zij willen. Deze mensen testen de bekwaamheden van degenen die een baan proberen te krijgen, zodat hun banen kunnen worden toegewezen, en zij erachter kunnen komen of zij gekwalificeerd zijn om het werk te doen. Het is de juiste baan voor hen op dit moment, en zij doen dit liever dan tevergeefs te solliciteren en het gevoel te hebben dat zij geen kans maken op de baan die zij willen.

Het verzamelen van informatie voor mensen die een baan proberen te krijgen vereist focus, doorzettingsvermogen, luisterbereidheid, intellectueel inzicht, enige vaardigheid, en kennis van de woorden die mogelijk gebruikt zullen worden om de situatie te beschrijven. Hoewel deze mensen misschien niet als schrijvers denken, kunnen zij in feite veel beter gekwalificeerd zijn voor de baan dan de mensen die dit artikel lezen. Hoewel zij vaak worden omschreven als “deskundigen” op hun gebied, kunnen zij even gekwalificeerd zijn als de persoon die het basisonderzoek voor dit artikel heeft verricht. Ik kende een vrouw in Boston die wetenschappelijke artikelen schreef over de Massachusetts Loterij, en daarbij miljoenen dollars won. Haar beloning voor het winnen van de loterij was het veranderen van haar leven, en ook dat van anderen.

Het uitvoeren van de taak om nu een baan te krijgen is een full time baan op zich. Als je zelfs onderaan begint en de taken uitvoert die in het artikel worden beschreven, zul je al snel een gevestigd belang ontwikkelen in het resultaat. Je zult gemotiveerder raken en met plezier de moeite, tijd en energie erin steken die nodig is om te slagen. Zelfs als je geluk hebt en iemand bereid is om je $10.000,00 vooruit te betalen, zou het moeilijk voor je zijn om te stoppen met het werk dat nodig is om de baan te krijgen.