Hoe zorg je voor je haar?

Natuurlijke haarproducten Hoogvliet

 

Een barbier wordt vaak bij naam genoemd, wat duidt op enige ervaring die hij in het vak heeft opgedaan. In sommige kapperszaken en salons wordt het woord “barbier” echter niet gebruikt, en wordt het werk verricht door personeel zonder vergunning. Volgens de wetgeving van de twee landen, Canada en de Verenigde Staten, hoeft een barbier niet over enige vaardigheid of vergunning te beschikken om het beroep van kapper uit te oefenen. Dit betekent dat iedereen een kapperszaak kan binnenlopen en een kapsel kan laten knippen, zelfs zonder enige ervaring als barbier te hebben.

Om die reden laten veel mensen hun haar nu liever knippen door een professional dan door amateurs. Maar als je nog steeds denkt dat naar de kapper gaan een pijnlijk proces is of dat je het kapsel van je favoriete beroemdheid niet kan evenaren, kan je gerust zijn dat er nog heel wat manieren zijn waarop je een professionele kapper kan vinden.

vingers gekruist

Er zijn letterlijk duizenden professionele salons in het hele land, en de meesten van hen zijn graag bereid om in hun winkels en salons alles te bespreken wat met haarbehandeling te maken heeft. Daarom moet u nooit het telefoonboek openslaan en vragen: waar zijn de beste stylisten gevestigd? Ga in plaats daarvan op zoek naar andere opties in de buurt. Als u bijvoorbeeld een adres inulsaughtowneyernon (ativeskillmonroy) hebt, kunt u nagaan welke salons daar gevestigd zijn. Of als je in Markburnside (ativeskillmouth) woont, kun je de opties op deze manier verkennen: waar in heartbreaker city zijn er nog meer goede stylisten?

wilde erover

Ten eerste moet je begrijpen dat het laten knippen van je haar niet per se een pijnlijk proces is. Natuurlijk zijn er mensen die niet graag hun eigen lokken knippen, en voor hen is het heel belangrijk dat ze een professional vinden die een rustgevend effect heeft. Aan de andere kant zijn er anderen die zowat alles zouden betalen om hun haar op een ontspannende manier te laten knippen.

Ten tweede moet u weten dat het wassen van uw haar niet noodzakelijk een ontspannende ervaring is. De chemicaliën die hiervoor worden gebruikt, kunnen ertoe leiden dat het haar breekbaar wordt en gemakkelijk breekt. Daarom moet je het eerst uitspoelen en dan conditioner aanbrengen. Daarna kun je het gemakkelijk stylen zoals jij dat wilt.

meer verwachten

Tenslotte moet je weten dat er een zeer belangrijke verwachting is van een salon met betrekking tot de verzorging en behandeling van je haar, vooral aan de Afro-Amerikaanse kant. Meer bepaald willen ze dat je nooit naar hen gaat zonder dat je voldoende uitleg hebt gekregen over hoe je je haar moet verzorgen. Als het nodig is, raadpleeg dan hun menu en vraag om hulp. Als het begrepen is, hoef je niet te denken aan haarbreuk of de dood bij het krijgen van de laatste haarsnit. U hoeft alleen maar rekening te houden met het feit dat haar uw kroonjuweel is, en hoe meer u het koestert, hoe meer het uw trots en vreugde is.

Accepteer daarom dat je je haar moet verzorgen als onderdeel van je dagelijkse hygiënepraktijken. Het belangrijkste is dat je het gezond houdt, zodat het er mooi uitziet als je het laat stylen zoals jij dat wilt. Je moet er ook lief voor zijn, want het is jouw prioriteit dat je haar er goed uitziet en niet omdat je gedwongen bent het zo te hebben.

Wanneer u leert hoe u voor zwart haar kunt zorgen, hoeft u geen speciale producten te kopen om het te verzorgen. Er zijn essentiële oliën en conditioners die u kunt gebruiken die ook gunstig zijn voor het behoud van de algehele gezondheid van uw haar. Je hoeft ook geen geld uit te geven om een hele lijn haarverzorgingsproducten voor je samen te stellen en je kunt dat geld opsparen zodat je yoga- of meditatiematerialen kunt kopen.

Er zijn ook wegwerpscheermesjes die je kunt gebruiken om snijwonden te voorkomen, vooral als je haast hebt. Er zijn ook crèmes en lotions die u kunt aanbrengen om uw haar gehydrateerd te houden voor het geval dat u het wilde laten groeien maar besefte dat het te veel tijd kost om het te laten groeien. Tenslotte kun je shampoo gebruiken om de uiteinden van je haar te beschermen tegen knippen, want die zijn het kwetsbaarst als je lang haar hebt.

Het is begrijpelijk dat u uw haar wilt laten groeien. Maar, het is niet altijd leuk om dat te doen. Je haar lang maken kan zelfs een bron van verlegenheid zijn, vooral als het het langste haar in je familie is. Als dat het geval is, kun je een aantal van deze ‘wash and go’ recepten gebruiken om wat van de schaamte die je misschien voelt te verzachten.