Wat is een elektricien

elektricien kapper

 

Een Dames kapper Utrecht heeft kennis nodig van de verschillende haarkleuren en het knippen van precieze lengtes haar, zoals een paardenstaart. Sommige kappers doen ook permanente haarstyling, maar dat is nu vrij zeldzaam.

De meeste kappers leren pedicures te geven. Als kapper moet je zoveel tijd besteden aan het eigenlijke knippen van je haar, dat er niet veel tijd is om op de stoel te oefenen. Daarom brengen de meeste kappers hun eerste jaren door met het oefenen op dieren. Ze kunnen zelfs enige tijd doorbrengen in de kappersschool om te leren hoe ze verschillende haarontwerpen moeten maken. In de opleiding wordt ook geleerd hoe je de schaar goed vasthoudt. Dit is vooral van cruciaal belang voor degenen die zijdelings moeite hebben met het knippen van het haar.

Na het behalen van hun diploma moeten alle kappers een vergunning hebben. De National Electrical Code schrijft voor dat alleen elektriciens die een stroom van drie ampère of een stroom van meer dan 15 ampère, dat zijn de zogehetenancies, hanteren, zonder vergunning mogen werken. Een elektricien moet ook een Brits staatsburger zijn of lid van de Canadian Union of Electrical Workers of eventueel van het Institute of Electrical Safety and Monitoring, als hij of zij een licentie trekt.

Sommige kappers werken ook als leerling of beginnende elektricien. Degenen die in opleiding zijn als leerlingen kunnen worden verplicht om vijftig uur opleiding onder toezicht af te ronden en een certificaat van geavanceerde elektrische diensten of certificaat van speciale elektrische eisen te behalen. Sommige staten eisen dat elektriciens een vergunning hebben of beperkt zijn tot bepaalde gebieden of programma’s. Dit is uiteraard om het beroep te reguleren en de kosten te beheersen, zodat meer mensen de kans krijgen om dit veld te betreden.

Elektriciens worden gewoonlijk in drie groepen of classificaties onderverdeeld. Deze zijn namelijk Algemeen Elektricien, Elektricien Ernst, en Marine Elektricien. In het algemeen doen algemene elektriciens elk werk waarvoor een algemeen elektricien nodig is. Hun taken zijn het bedienen en onderhouden van motoren, gereedschapsmachines, transformatoren, en bedrading binnen gebouwen, schepen, en alle zware apparatuur. Hun gemiddeld salaris bedraagt ongeveer dertigduizend pond per jaar.

Elektriciens nodig voor offshore elektrische faciliteiten

Een van de belangrijkste gebieden waarop professionele elektriciens nodig zijn, is dat van de offshore olie- en gaselektrische installaties. Dit is een gebied dat wordt toevertrouwd aan speciaal opgeleide elektriciens omdat het een detailtaak is. Zij moeten de hele elektrische installatie soepel en georganiseerd laten draaien. De offshore elektrische installaties vereisen zowel offshore elektriciens als offshore lassers om te kunnen werken. Hun taken beperken zich niet tot het repareren van de draden. Zij zijn betrokken bij het onderhoud van de gehele installatie. Je moet de wetten van Nancy kennen, evenals de interstatelijke elektrische wetten om in staat te zijn het werk op verantwoorde wijze uit te voeren.

Het salaris voor een elektricien offshore is ongeveer tweehonderdduizend dollar per jaar. Over het algemeen krijg je ongeveer honderd uur offshore elektrocursus en -training. Het typische schema is ongeveer twee maanden voor elk opleidingsjaar. Het loon is ongeveer vijfendertigduizend dollar per jaar. Het is duidelijk dat dit een zeer lucratieve carrière is. Het is echter zeer technisch en vereist een grote vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Wees er ook op voorbereid om ongeveer 6 maanden op zee te werken, want je zult voor langere periodes van je gezin weg zijn.

Ik zou je ten zeerste aanraden om je nu in te schrijven voor een opleiding tot elektricien.