Altheya

 

AdemcoachDus, wat is coaching?

Er zijn verschillende contexten rond de term coaching. Ten eerste wordt het gebruikt in de sport in de professionele arena. Voorbeelden hiervan zijn:

1. Teamsportactiviteiten – de grote ontwikkelingskampen, zoals de voorbereiding op de Olympische Winterspelen, worden vaak omschreven als coachingsstrategieën.

2. Team gezinsactiviteiten – de introductie in het gezins- of sociale leven kan worden omschreven als coaching aan kinderen op jonge leeftijd.

3.observatie – wanneer de manager van een sportafdeling een team meeneemt om een wedstrijd te bekijken, of wanneer er een wedstrijd plaatsvindt, wordt gezegd dat de teammanagers (in deze context de coaches) kinderen coachen.

4. Professionele coaching – de prestaties van individuen binnen uw organisatie kunnen worden omschreven als coaching. Sommige organisaties doen een beroep op externe coaches, terwijl andere tot de bevinding kunnen komen dat zij behoefte hebben aan een eigen persoonlijke ademcoach. Gaat coaching alleen over opleiding?

Wat ik hierboven zei, is dat in elke professionele omgeving, coaching wordt beschreven als iets dat een coach en een cliënt doen. Ze helpen of ‘helpen’ de cliënt om een bestemming te bereiken. Voor het gedrag van een sportteam, in het bijzonder als het zich op het speelveld afspeelt, werken de coach en de cliënt aan het ontwikkelen van resultaten. Voor elke natuurlijke activiteit wordt de coach de facilitator of de leider van de inspanning. Bij coaching gaat het om meer dan individuele resultaten, maar om een heel netwerk van zowel individuele als externe resultaten.

Hoewel coachen in de sport niet te vergelijken is met coachen in het bedrijfsleven, zijn er toch enkele overeenkomsten die in beide situaties van pas kunnen komen. Als schoolcoach leerde ik goed van de praktijken van mijn sportende klanten. Ik merkte welke kleine veranderingen ik kon doorvoeren om beter les te geven en betere resultaten te behalen, volgens de coachee. We kunnen veel leren over verbetering door naar andere mensen te kijken. En wat is een goede coach?

Hij of zij is iemand die zich kan aanpassen aan de technische eisen van een sport en de eisen van een team om het te helpen de beoogde prestaties te bereiken. Dit vereist van de coachee dat hij veranderingen doorvoert ten voordele van het team en om het duurzaam te maken. Voor de sportcoach is hun verantwoordelijkheidsgebied de creatie van strategieën en strategieën gaan over langetermijnplanning en verandering, bewustzijn en verantwoordelijkheid. Zij zijn de mensen die de technische aspecten van de sport ontwikkelen en de spelers inspireren en motiveren om op hun best te presteren. Zij moeten de muziek van het spel kennen en hun intellect, hun kennis en hun ervaring kunnen gebruiken om een teamgeest te inspireren.

Zelfs het verbazen van een cliënt over wie zijn coach is, schept een hoog niveau van vertrouwen en is een goede indicator van ons niveau van betrokkenheid als coaches. Ik vertelde mijn student, Michael, dat het belangrijkste resultaat van een bezoek van een cliënt aan zijn of haar sportclub het feit is dat hij of zij betaald is om te komen kijken.

Coachen houdt in:

o De cliënt helpen bij het ontwikkelen van slimme doelen en actieplannen.

o De cliënt helpen gemotiveerd te blijven achter die plannen

o de cliënt helpen de kleine winsten te zien in plaats van de grote

o De cliënt helpen duidelijk te zijn over zijn of haar doelen

o de cliënt helpen regelmatig te oefenen

om de cliënt te helpen dingen op te vangen en te onthouden.

Kan coaching zowel in het bedrijfsleven als in de sport worden toegepast?

Bekijk dit artikel en onze website over coachingstips, want we bekijken hoe we coachingvaardigheden op de volgende manieren in uw bedrijf kunnen toepassen:

1. Duidelijke coachingsdoelen stellen – om de coachee te laten focussen en aanwezig te laten zijn, is een van de belangrijkste dingen die een coach kan doen. Om de cliënt duidelijk en gefocust te laten zijn over wat hij of zij wil bereiken, is het essentieel dat je de juiste woorden gebruikt om het doel te definiëren. Een coach kan de cliënt ook helpen om door angsten heen te komen die tijdens de verandering de kop opsteken.

2. Creëren?). Het creëren van specifiek ontworpen programma’s en programma’s voor elke cliënt. Het programma is een visie, rood = goed, groen = werk aan de winkel en blauw = vergeet het maar. De programma’s zien er als volgt uit, bloed in, bloed uit, rood = Doelen, geel = plan, geel = actie. De coach kan de cliënt helpen om zijn doelen te verduidelijken en een specifieke en gestructureerde aanpak te ontwikkelen om de gewenste resultaten te bereiken.

3. Omgaan met verandering – om de positieve verandering teweeg te brengen die de cliënt wil ervaren, is het van essentieel belang dat de cliënt openstaat voor een coach die hem ondersteunt. De cliënt moet bereid en klaar zijn om actie te ondernemen, te veranderen, eerlijk tegen zichzelf te zijn en in zijn kracht te blijven staan.<|

4. Triggers – om verandering teweeg te brengen is het nodig dat de cliënt en de coach triggers identificeren en aanwijzen die hem of haar kunnen helpen naar de volgende fase te gaan.